top of page

Vägivaldsuse geen

Seoses jõuludega oleme kõik natuke paremad inimesed ja tahame teha heategu.

Heateoga kiputakse aga tihti liialdama või ämbrisse astuma: alkohoolik saabki päkapikult uue alkoholi, vägivallatseja kingib oma ohvrile ülejõu puhkuseosaku või liisinguga kasuka, ülekaalulisele lapsele toob päkapikk veelgi suurema kotitäie komme, tülitsevad naabrid võistlevad sms laenuga kellel kallim saluut ...

Vale kingitus või vale emotsioon võib põhjustada vägivaldses lähisuhtes uue konflikti ja konflikt omakorda võib viia vägivallani.

Mis aga vallandab vägivalla? Tänapäeva geeniteadlased väidavad, et ka rahumeelne inimene võib alkoholi tarbides olla vägivaldne geenimutatsiooni tõttu, seega peaksid päkapikud alkoholi kinkimisega ja pakkumisega olema äärmiselt ettevaatlikud.

Head turvalist ja hoitud ning vägivallata jõuluaega!

bottom of page