top of page

Kas pärandvara jagamine on liiga keeruline?

Paljud pärijad leiavad, et pärandvara jagamine on muutunud veelgi keerulisemaks ning seetõttu on nad pidanud võtma õigusteadmistega esindaja. Tihti on pärijate vahel ka suured emotsionaalsed erimeelsused, mis muudavad vaidlused veelgi raskemaks ning pikemaks. Kui pärandaja oli abielus ning pärivad koos üleelanud abikaasaga ka alaealised lapsed, siis tuleb pärandvara ühisusest eraldada ka abielu kestel vara ning küsida kohtult nõusolekud alaealiste nimel tehingute tegemiseks. Nõusolekute küsimine kohtult ning pärandvajagamise hagid on eriliigilised menetlused! Kui nõusolekuid küsida kohtult enne pärandvara jagamist, siis võib juhtuda nii, et pärandvara teistmoodi jagamisel tuleb alaealise pärija nimel uuesti kohtult uut nõusolekut küsida. Et kohtukulusid kokku hoida, soovitame küsida esmast õigusabi!

NB! Meie õigusbüroo sai just positiivse lahendi pärandvara vaidluses!

bottom of page